Vacatures

Bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging zijn onderstaande vacatures.

Vacature redacteur Bijenhouden

De redactie van Bijenhouden bestaat uit een enthousiast team van zeven vrijwilligers. Ieder lid van de redactie levert bijdragen vanuit zijn of haar achtergrond en kennis van het houden van bijen.
Voor de werkzaamheden is een bescheiden vrijwilligersvergoeding en een tegemoetkoming in reiskosten beschikbaar. Er is een vacature voor een nieuw redactielid.

Schrijvende imker

Ben je een enthousiaste, nieuwsgierige en communicatieve imker? Sta je open voor nieuwe ontwikkelingen? Schrijf je graag en ga je graag op pad om andere imkers te interviewen? Dan komt de redactie graag in contact met jou!

Je schrijft met plezier en hebt ideeën hoe je nieuwe imkers kunt blijven betrekken bij deze bijzondere bezigheid. Als je bovendien graag samenwerkt in een team en in de redactie wilt meedenken over de invulling van Bijenhouden, dan is de nieuwe redactieplek je op het lijf geschreven.

Reacties graag voor 1 oktober 2024 via redactie@bijenhouders.nl

Het profiel van de nieuwe redacteur

  • Actief imker met veel inhoudelijke kennis
  • Ervaring in het schrijven van artikelen
  • Werkt graag samen in een team
  • Lid van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de NVB.
  • Aanwezig bij zes redactievergaderingen per jaar en overige incidentele overleggen.
  • Gemiddeld een halve dag inzet per week, maar met pieken van meer inzet rond de deadline van Bijenhouden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de redactie via redactie@bijenhouders.nl of te bellen naar 0317-422 422 (van 10-12 uur)

Onze doelstellingen

Vanuit de ambitie om de bijenhouderij te optimaliseren en in stand te houden, doet de NBV er alles aan om de bijenhouder te ondersteunen en de omgeving zo te beïnvloeden dat bijen een optimaal leefklimaat hebben.

De NBV doe dit door te faciliteren/informeren zowel intern als extern in interactie met haar leden, opdat bijen en bijenhouders in goede harmonie met hun omgeving kunnen samenleven.

De NBV wil zich bovenal faciliterend opstellen voor de lokale verenigingen en haar leden. Haar primaire wens is dat de vraag vanuit de lokale verenigingen leidt tot een grotere slagvaardigheid van de nationale vereniging waardoor onderlinge cohesie gestimuleerd wordt en decentralisatie wordt bevorderd.

Onze doelstellingen

  • Dienstverlening & ondersteuning,
  • Informatievoorziening, communicatie & PR,
  • Onderwijs, natuurbeheer & bijengezondheid
  • Financiën en beheer.

Ontvang 6x per jaar het vakblad Bijenhouden.