Welkom bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Word Lid!

Word lid van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) en verbind je met een gemeenschap die jouw passie voor bijen deelt! Met circa 8.500 leden verspreid over meer dan 200 lokale verenigingen, biedt de NBV een uniek platform voor zowel beginnende als ervaren imkers. Als lid krijg je toegang tot een schat aan kennis over bijenhouden, van cursussen en workshops tot advies van experts. Daarnaast draag je bij aan de bescherming en het behoud van bijen, essentieel voor onze biodiversiteit en voedselvoorziening. Samen kunnen we de uitdagingen in de bijenwereld aanpakken en werken aan een duurzame toekomst. Sluit je aan bij de NBV en maak deel uit van een beweging die het verschil maakt voor bijen in Nederland.

Ontvang het welkomstpakket

We hopen dat je geniet van de Landleven Special over bijen. Door lid te worden ontvang je een speciaal welkomstpakket bestaande uit drie uitgaven van het vakblad Bijenhouden én een exclusieve uitgave van het immaterieel erfgoed waarin het ambacht bijenhouden centraal staat.

De voordelen van het NBV-lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) biedt tal van voordelen, zowel voor de beginnende als de ervaren imker:

1. Toegang tot Kennis en Educatie: De NBV biedt een breed scala aan educatieve mogelijkheden, waaronder cursussen, workshops en lezingen over bijenhouden. Deze zijn ontworpen om je vaardigheden en kennis over bijenhouden, bijengezondheid en imkerpraktijken te vergroten.

2. Netwerkmogelijkheden: Lidmaatschap stelt je in staat om te netwerken met mede-imkers. De NBV heeft meer dan 200 lokale verenigingen, wat het gemakkelijk maakt om ervaringen uit te wisselen, advies te krijgen en samen te werken met imkers in je omgeving.

3. Advies van Experts: Leden hebben toegang tot advies van ervaren imkers en experts op het gebied van bijengezondheid en bijenbehoud. Dit kan van onschatbare waarde zijn bij het oplossen van problemen en het verbeteren van je imkerij.

4. Belangenbehartiging: De NBV komt op voor de belangen van imkers op nationaal niveau, waaronder beleidsvorming en regelgeving die van invloed zijn op bijenhouden en bijenbehoud.

5. Bijdragen aan Bijenbehoud: Door lid te worden, draag je bij aan de inspanningen voor het behoud van bijen, essentieel voor de biodiversiteit en voedselvoorziening. De NBV werkt aan diverse projecten en initiatieven ter bescherming van bijen.

6. Verzekering: Leden kunnen profiteren van een collectieve verzekering voor hun bijenvolken, wat extra gemoedsrust biedt.

7. Tijdschrift en Publicaties: Leden ontvangen het NBV-tijdschrift, vol met interessante artikelen, tips en updates over bijenhouden en de verenigingsactiviteiten.

8. Deelname aan Evenementen: De NBV organiseert regelmatig evenementen, bijeenkomsten en open dagen waar leden welkom zijn om deel te nemen, kennis te delen en hun passie voor bijenhouden te vieren.

Door lid te worden van de NBV, ondersteun je niet alleen je eigen ontwikkeling als imker, maar draag je ook bij aan een groter doel: het welzijn van bijen in Nederland en daarbuiten.